You are currently viewing Sådan aflæser du din hunds adfærd

Sådan aflæser du din hunds adfærd

Hunden er menneskets bedste ven, og ikke helt uden grund. En hund elsker dig nemlig ubetinget og derfor bør du genkende denne kærlighed, ikke blot ved at imødekomme hundes basale behov, men lige så vel ved at interessere dig for hundens velvære og trivsel. Der medfølger et enormt stort ansvar, når man erhverver sig en hund, og som hundeejer kræver det, at man er villig til at stå tidligt op for at lufte hunden, at komme hjem i ordentlig tid og gå med kompromis med sine egne behov. Derfor bør også altid være opmærksom på om hunden spiser, om hunden sover om natten og om hunden virker sund og rask.  

Hundens trivsel og velvære 

Enhver fornuftig hundeejer bekymrer sig om sin hund, men lægger du egentlig mærke til, hvilke signaler, som hunde forsøger at sende dig eller udviser i løbet af dagligdagen? Måske har du bemærket, at hunden sover ikke om natten eller at hunden ikke spiser sin mad, og dette bør du tage alvorligt.  

Kontakt en dyrelæge  

Bemærker du, at din hund opfører sig anderledes end normalt, bør du tage kontakt til en dyrelæge. Hvis du selv følte dig syg eller utilpas, ville du sandsynligvis altid ringe til din læge, hvorfor du altså også bør ringe til en dyrelæge, hvis din hund begynder at udvise anderledes adfærdsmønstre. En hund kan ikke fortælle dig med ord, hvordan den har det, men heldigvis er det ganske let at aflæse hundens kropssprog. 

Hundens kropssprog 

Hvis en hund er glad og veltilpas, vil du ofte ikke være i tvivl. I sådanne tilfælde vil en hund logrer med halen og ofte også møde dig et bredt smil. Men lad dig ikke narre af dette, for en hund kan faktisk godt have det dårligt, selvom den virker glad. Vær derfor altid ekstra opmærksom, og forsøg at se udover hundens glade væsen.